Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in
boljše delovanje strani. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Če prisegate na meso

Kmetija Verk leži v Knezdolu. Usmerjeni so v rejo ovac oplemenjene jezersko-solčavske pasme, redijo tudi prašiče ter kokoši nesnice. Na kmetiji se z dopolnilnimi dejavnostmi ukvarjajo že več generacij. Od leta 1977 imajo kokošjo farmo, dopolnilno dejavnost predelave mesa pa so registrirali leta 2008. Imajo širok izbor svežih in trajnih mesnih izdelkov. Kar polovico proizvodnje prodajo doma, ostalo pa na tržnici v Trbovljah. Prodajni program obsega različne vrste salam (jelenova, kmečka), bržolo, panceto in koline (pečenice, krvavice, jetrnice in prekajene klobase). Kmetija obsega 28 ha, in sicer 16 ha gozda in 12 ha travnikov, 8 ha travnikov pa imajo še v najemu. Od leta 2011 so ekološka kmetija glede paše ovac in goveda, prašiči pa so še vedno v konvencionalni reji. Zavedajo se nujnosti ekološkega pristopa do hrane, ki se začne z ekološko vzrejo živali. Med prvimi so namreč izdelali ekološko čistilno napravo, t.i. ekološko laguno, ki bo zadostila njihovim potrebam za 20 do 30 let. V načrtu imajo degustacijsko sobo za 50 ljudi, ki naj bi kmalu sprejela prve goste. Na ta način namreč želijo obogatiti ponudbo kmetije in gostom ponuditi domače mesnine, potice in peciva. Obiskovalci pa lahko že danes spoznavajo zgodovino kmetije, vzreje ovac in drugih živali, zanje pa pripravijo tudi pokušnjo mesnih izdelkov, jagnjetov, odojkov in jajc. Za vodene oglede se je potrebno najaviti pet dni pred obiskom.

Odprta vrata v sklopu tematske poti: sobota od 14.00 do 18.00 ure.

Foto galerija

Kmetija Verk
Knezdol 25, 1420 Trbovlje
+386 (0)40 204 678, +386 (0)3 56 28 119
info@kmetija-verk.si
Uradna spletna stran

« Zasavsko podeželje

Interaktivni zemljevid Zasavja

Poiščite nekatere najbolj zanimive lokacije v Zasavju.