Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in
boljše delovanje strani. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
18 maj 2013

Festival Redeči revirji 2013

Spoštovani,

bliža se Festival Rdeči revirji, ki poteka v soorganizaciji Regionalnega centra za razvoj v okviru projekta Regionalna destinacijska organizacija. Bogatem kulturnem programu tokrat dodajamo tudi turistični vidik. V sklopu festivala, ki postaja vsezasavski, bomo namreč pestro kulturno dogajanje obogatili s turističnimi dogodki, kot so:

- Spust z raftom po Savi,

- Perkmandeljčev pohod v rudnik Trbovlje-Hrastnik,

- Potep po zasavskem podeželju.

Omenjeni dogodki bodo v času festivala brezplačni. Več informacij o posameznih dogodkih in turističnih produktih najdete na spletni strani:  http://www.v3krasne.si/  Več informacij o samem festivalu pa najdete v tekstu spodaj.

Rdeči revirji - povabilo k sodelovanju

Festival Rdeči revirji bo letos potekal od 17. do 31. maja. V včerajšnjem vabilu smo namreč k sodelovanju vabili le hrastniške ustvarjalce, vendar pa vabimo vse ustvarjalce iz Zasavja. K oblikovanju programa festivalskega dogajanja vabimo zasavska kulturna društva, organizacije in posameznike, ki ustvarjajo na področju kulture.

Do 20. aprila 2013 nam na elektronski naslov Branko.potocan@guest.arnes.si  posredujte svoje programe, predloge ali ideje, ki bi jih želeli predstaviti na festivalu. O izboru vas bomo obvestili do 27. aprila 2013.

Srečno!

Umetniški vodja festivala

Branko Potočan

∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼

Letos bo že enajsta pomlad odkar je Branko Potočan, plesalec, ustanovitelj in umetniški vodja festivala, v Hrastniku zagnal večdnevno kulturno-umetniško karavano. In tokrat bo festival v novih dimenzijah, saj sta se Hrastniku pridružila tudi Trbovlje in Zagorje. Rdeči revirji bodo tako v celoti upravičili svoje ime. Tudi organizacija je to leto okrepljena, soorganizatorji festivala bodo namreč mladinski centri Hrastnika, Trbovelj in Zagorja.

Med zadnjim majskim četrtkom in nedeljo lahko tako v Hrastniku pričakujemo res živahno odrsko dogajanje, saj se bodo dogodki vrstili čez cel dan. Preko trideset povsem brezplačnih prireditev bo namenjenih različnim generacijam, okusom in interesom. Festival bo zajel vse od plesno-gledaliških predstav domačih in tujih izvajalcev, do sodobnega cirkusa, lutkovnih predstav, razstav, instalacij, uličnih predstav do koncertov in filmov.

Poleg pestrega prepleta lokalnih in tujih ustvarjalcev med drugim pričakujemo vrhunsko predstavo »Štirinajst« plesnih ustvarjalcev, Rosane Hribar in Gregorja Luštka in plesno gledališko predstavo »Očetje in sinovi«, Branka Potočana.

Otvoritev Rdečih revirjev bo 17. maja v Zagorju z velikim dvodnevnim koncertom zasavskih glasbenih skupin »Krasen džumbus«. Festival pa se bo zaključil v Trbovljah s prireditvami med 29. in 31. majem, kjer bo en dan posebej posvečen romski kulturi.

Branko Potočan osvetli dejstvo z besedami: »Festival je tekom let postal stalna oblika kulturnega sodelovanja in izmenjave lokalnih, slovenskih in tujih kulturnih projektov in skupin v občini Hrastnik. Že pred leti je prerasel tudi v mednarodni kulturni dogodek, ki v dobršni meri prispeva h kulturni oživitvi in identiteti mesta Hrastnik. Sedaj pa prinašamo bogato kulturno dogajanje tudi v sosednji občini.«

In kaj je namen takšnega festivala? Branko Potočan izpostavi: »Izhodišča festivala so v  spoju tradicionalnih vrednot in sodobnih vsebin, predstavljanju različnih žanrov in oblik kulturne produkcije, umetniški pestrosti in uprizoritveni neposrednosti, ki prinaša oživitev dogajanja na ulici ter skrbi za približanje umetniških vsebin najširšemu krogu ljudi. Ne smemo pozabiti tudi na izobraževalni vidik festivala. V povsem sveži obliki bomo temu sledili tudi letos.«

Priponke

RR2013program-hrastnik.pdf PDF datoteka (0 Bytes)
RR2013program-hvala.pdf PDF datoteka (0 Bytes)
RR2013program-srecno.pdf PDF datoteka (0 Bytes)
RR2013program-trbovlje.pdf PDF datoteka (0 Bytes)
RR2013program-zagorje.pdf PDF datoteka (0 Bytes)

Foto galerija

« Prireditve

Interaktivni zemljevid Zasavja

Poiščite nekatere najbolj zanimive lokacije v Zasavju.