Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in
boljše delovanje strani. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Granadirmarš

Pražena in deloma zabeljena jed iz testenin, kuhanega krompirja, čebule, mesnega zašinka in začimb. Granadirmarš je bila najbolj pogosta jed pri vojakih in kmetih med prvo svetovno vojno.

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 1 kg krompirja
  • 1 čebula
  • 0,25 kg testenin
  • ščep peteršilja
  • ščep soli
  • ščep popra
  • 2 žlici olja
  • 5 dag domači zašinek (prekajena vratovina)

Postopek priprave:

Na maščobi popražimo čebulo, ji dodamo na kocke narezan zašinek in na lističe narezan kuhan krompir. Dodamo kuhane testenine – polžke – in ponudimo. Jed lahko izboljšamo s kislo smetano ali z naribanim mladim sirčkom in peteršiljem ali drobnjakom.

« Kulinarika

Interaktivni zemljevid Zasavja

Poiščite nekatere najbolj zanimive lokacije v Zasavju.