Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in
boljše delovanje strani. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
07 september 2013

Jazz Zagorje

Osma edicija festivala v Zasavju

Kulturni center Delavski dom Zagorje v sodelovanju z Regionalnim centrom za razvoj Zasavje v sklopu operacije RDO – Regionalne destinacijske organizacije, organizira osmi festival Jazz Zagorje, že tretje leto zapored s poudarkom na harmoniki v jazzu. Zven harmonike je v ta festival vnesel umetniški vodja Jure Tori, uveljavljeni slovenski harmonikar, najbolj prepoznaven kot član zasavske zasedbe Orlek, hkrati pa avtorsko ustvarja v različnih projektih.

Letos bo festivalski oder ponovno na terasi Delavskega doma, na katerem se bodo od 8. junija do 7. septembra zvrstili generacijsko različni glasbeniki iz Slovenije in tujine. Tako bo občinstvo imelo priložnost slišati avstrijski folk jazz kvartet Aniada A Noar (14. junija), domačo etno rock zasedbo Orlek (29. junija) z jazzovsko obarvanimi skladbami v akustični izvedbi, duet kitarista Eduarda Contizanettija in bandoneonista Daniela Pacittija iz Argentine (6. julija), avstrijsko-ameriško-slovensko navezo mlajše generacije glasbenikov pod vodstvom Bennyja Hrdine (31. avgusta) in ptujsko etno blues rock zasedbo Kvinton (7. septembra).

Na nocojšnjem otvoritvenem koncertu bosta nastopila italijanska glasbenika, kitarist Paolo Di Sabatino in Renato Ruggieri, združena v duo, v katerem igrata lastne, po večini Ruggierijeve skladbe.

Foto galerija

KC Delavski dom Zagorje
Cesta 9. avgusta 1, 1410 Zagorje ob Savi
+386 (0)3 56 64 171
info@kulturnidom-zagorje.si
Uradna spletna stran

« Prireditve

Interaktivni zemljevid Zasavja

Poiščite nekatere najbolj zanimive lokacije v Zasavju.