Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in
boljše delovanje strani. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
14 avgust 2018

Obnova rudarskega muzeja Loke


Rudarski muzej Loke bo po zaključku operacije obnove rudarskega muzeja Loke postal prizorišče že obstoječih in uveljavljenih kulturnih dogodkov, ob stalni razstavi bo gostil tudi občasne razstave ter ustvarjalne delavnice. Omogočil bo predstavitve skupin, ki že delujejo v našem prostoru in ohranjajo specifično »rudarsko« kulturno dediščino. Omogočil bo različne ustvarjalne delavnice in pobude (izkoriščanje rudniških potencialov za iskanje kreativnih odgovorov).

Investitor obnove je Občina Zagorje ob Savi, ki bo preuredila objekt in njegovo opremo, da bo zagotavljala funkcionalnost in uporabnost muzeja. Izvedena bodo gradbena in obrtniška dela ter strojne in elektro inštalacije na objektu muzeja in spremljajočih objektih, uredila se bo zunanjost objektov in okolica. Skratka, obnova v glavnem obsega konstrukcijsko prilagoditev prostorov za razširitev obstoječe in vključitev novih dejavnosti ter zagotovitev energetske varčnosti objekta.

Vrednost projekta oz. operacije »Obnova rudarskega muzeja Loke« je ocenjena na 615.695,97 €. Operacija bo sofinancirana s strani strukturnega sklada za regionalni razvoj, in sicer predvidoma v višini 422.593,49 €. Preostala sredstva bo za realizacijo projekta zagotovila občina.

Ali ste vedeli?

Da je prvo pisno dovoljenje za kopanje premoga v zagorski dolini leta 1755 prejel Franc Rakovec.

V mesecu marcu se pri muzeju veliko dogaja. Slika, ki jo prilagamo pove več kot vse zapisane besede.

Občina Zagorje ob Savi
Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi
+386 (0)3 56 55 700
obcina.zagorje@zagorje.si
Uradna spletna stran

« Prireditve

Interaktivni zemljevid Zasavja

Poiščite nekatere najbolj zanimive lokacije v Zasavju.