Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in
boljše delovanje strani. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Polni želodčki: potep po zasavskem podeželju

Podatki programa
20 ljudi 38€/osebo; 30 ljudi 34€/osebo; 40 ljudi 25€/na osebo.
8.00 - 15.00
Od marca do novembra (program se prilagaja letnim časom in ponudbi posameznih kmetij)
Čevlji ali avtobus.
Pot pelje od kmetije Verk, preko pekarne Pod lipo in kmetije Ule do Sirarne Sešlar.

Potep po zasavskem podeželju

Polni želodčki so, na kratko, razvajanje z okusnimi domačimi izdelki zasavskega podeželja. Ker prazen žakelj ne stoji pokonci, ker gre menda tudi ljubezen skozi želodec, ker …Zjutraj jej kot kralj, se začenja eden od pregovorov in tudi naše popotovanje.

Na kmetiji Verk z razlogom stavijo na meso, saj so odlični mojstri izdelovanja slastnih suhomesnatih domačih izdelkov.

Za sladko nadaljevanje bomo poskrbeli v pekarni Pod lipo, kjer poznajo vse skrivnosti, ki jih je treba zamesiti v različno domače pecivo. Pekarna bi se lahko imenovala tudi Pod orehom, kar bomo spoznali v bližnjem nasadu dreves s temi sladkimi sadeži. Poskusili se boste lahko tudi v peki domačega peciva.
Sledi obisk kmetije Ule, kjer pripravljajo jogurte, maslo, skuto in druge izvrstne mlečne dobrote. Če pa bo zanje zmanjkalo prostora, vam bodo prej ponudili vile ali grablje in kakšno kmečko opravilo, da se naredi prostor. Polni želodčki ponujajo še posebno presenečenje.

Za popoln zaključek pa še obisk sirarne Sešlar. V majhni sirarni v Podlipovici bomo pokušali biodinamične sire, v katere so ujete številne vitalne energije. Sirarna se lahko – edina v Sloveniji – pohvali s prestižno znamko Demeter, visoko cenjeno med ljubitelji zdrave hrane.

Priponke

polni zelodcki.pdf PDF datoteka (0 Bytes)

Foto galerija

« Potep po Zasavju

Interaktivni zemljevid Zasavja

Poiščite nekatere najbolj zanimive lokacije v Zasavju.