Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in
boljše delovanje strani. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Prečmuh ali fižol z jabolki

Ta jed je bila poznana pri revnejših domačijah in kmetijah po Zasavju, saj je bila poceni in hitro pripravljena. Ker je bila jed zelo nasitna, so jo številni pripravljali tudi kot glavni obrok, pogosto zabeljeno s svinjskimi ocvirki.

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 1 kg fižola v zrnu
  • 2 jabolki
  • 1 žlica masti z ocvirki
  • 1 žlica moke
  • ščep soli
  • ščep popra

Postopek priprave:

Fižol čez noč namočimo in ga naslednji dan skuhamo v slani vodi, ki smo ji dodali na krhlje narezana jabolka. Jed zabelimo z ocvirki in serviramo v lončeni posodi.

« Kulinarika

Interaktivni zemljevid Zasavja

Poiščite nekatere najbolj zanimive lokacije v Zasavju.