Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in
boljše delovanje strani. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Prežgana juha

Preprosta in hitro pripravljiva gosta juha z začimbami, moko in žvrkljanimi jajcami.

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 5 dag masti
  • 5 dag moke
  • 1-2 jajci
  • ščep kumine
  • ščep soli
  • ščep popra
  • ščep peteršilja
  • kostna juha ali voda (poljubno)

Postopek priprave:

Na masti temno prepražimo moko, dodamo začimbe in zalijemo z vodo. Ko jed zavre, ji dodamo žvrkljano jajce in premešamo. Prava zasavska prežgana juha mora biti bolj gosta. Prežganko lahko dopolnimo z na kocke narezanim in osušenim in na masti popečenim kruhom.

« Kulinarika

Interaktivni zemljevid Zasavja

Poiščite nekatere najbolj zanimive lokacije v Zasavju.