Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in
boljše delovanje strani. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

S konjskega hrbta

Podatki programa
Ura jahanja od 12 do 15€, Hipoterapija 30€ (celoten cenik v brošuri)
Programi so namenjeni ljubiteljem živali in rekreacije vseh starosti.
Primerni so vsi meseci razen treh zimskih
Najaviti se je treba najmanj 7 dni prej. Ustrezna oprema so predvsem udobna oblačila in obutev.
Po dogovoru v ponudbo vključijo tudi hrano in pijačo.

V hodu, kasu in galopu

Konji so že daleč nazaj poselili zasavske hribe in doline, celo podzemlje, saj so še pred manj kot stotimi leti v rudniških jamah vlačili dolge vlake s premogom. A korak za korakom so ljudje v vozove in naprave namesto konj vpregali mehanske stroje.

Osvobojeni težaškega dela konji niso izginili iz naših krajev; njihovi lastniki niso več kmetje, furmani in rudniške družbe, ampak ljubitelji konj, konjeniškega športa in narave. Na nekdanjih rudniških površinah na Lokah pri Kisovcu so člani Konjeniškega kluba Vajkard Valvasor Zagorska dolina uredili klubske prostore in vadišče. Del njihove bogate ponudbe se odvija tam, še zanimivejši pa po okoliških hribih in dolinah.

Šola angleškega jahanja
Šola jahanja poteka skozi celo leto, namenjena pa je otrokom od 7 leta dalje, začetnikom in tudi že izkušenim jezdecem. Tečaji so prilagojeni znanju obiskovalcev, šolanje pa lahko poteka individualno ali v manjših skupinah.
Možni so tudi treningi v dresurnem jahanju in v preskakovanju ovir.

Šola western jahanja
Western jahanje ima svoje korenine v Ameriki in je ena izmed najstarejših oblik konjeništva. Tečaji so namenjeni tako začetnikom kot izkušenim jezdecem, ki se pripravljajo na tekmovanja, potekajo pa individualno ali v manjših skupinah.

Terensko jahanje
Primerno je predvsem za izkušene jezdece, manj veščim pa nudijo sprehod na konjskem hrbtu po okolici, pri čemer izkušeni vodnik vodi konja na povodcu. Najboljši čas za ježo v naravi sta pomlad in jesen. Ob prijetnem doživetju nudi terensko jahanje še spletanje posebnega odnosa med človekom in živaljo.

Hipoterapija
Hipoterapija je fizoterapevtska dejavnost, ki se izvaja na konju. Jezdec s stalnim prilagajanjem gibanju konja povečuje svojo gibljivost, pridobiva občutek za gibanje v prostoru in si vrača samozavest. Kot celostna terapija je zelo priporočljiva za ljudi vseh starosti, ki imajo motene gibalne funkcije, za osebe, ki potrebujejo rehabilitacijo.

»Jahalni poligon in postavitev plastične ograje okoli jahalne maneže Konjeniškega Kluba Vajkard Valvasor je bil urejen v okviru LEADER projekta! Projekt je bil izbran na javnem pozivu Lokalne akcijske skupine Društva za razvoj podeželja Zasavje in sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.«

Priponke

e_konjenistvo_e.pdf PDF datoteka (0 Bytes)

Foto galerija

« Pustolovsko Zasavje

Interaktivni zemljevid Zasavja

Poiščite nekatere najbolj zanimive lokacije v Zasavju.