Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in
boljše delovanje strani. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

S padalom v dolino

Podatki programa
72 €
Poleti so primerni za vse starostne skupine, mlajši od 18 let morajo imeti privolitev staršev.
Doživetje traja približno uro, če vanj vštejemo tudi prevoz na vzletališče, sam let pa 15 - 45 min.
Izleti se izvajajo vse leto, kadar so primerni vetrovi in vreme; odločitev je znana dva dni prej.
Izvajalec poskrbi za prevoze in opremo, kot sta čelada in kombinezon, potniki pa za primerno obutev;
Ob upoštevanju navodil so poleti povsem varni, saj so piloti izkušeni profesionalci z licencami za izvajanje te dejavnosti.
Sveta planina, Sveta planina SZ, Mrzlica, Rajska Dolina

Nemirna krajina

Zasavska krajina je nemirna: nenehno kipi visoko pod nebo ali pada v ozke doline, ki so jih vodotoki zarezali v apneniške plasti. V geološki zgodovini, od srednjega miocena sem, se je oblikoval hribovit in težko prehoden svet podolžnih slemen in globokih dolin, ravnega sveta je le za vzorec. Najlepši pogled na divjo razgibanost površja, na zelene širjave gozda in ozke doline stisnjenih stavb je privilegij ptic.
Ta posebna pravica pa je poslej tudi v dosegu človeka; čeprav brez kril in letalskega znanja lahko jadrate nad očarljivo kožo Zasavja. Izkušeni inštruktorji vas bodo s padalom za dva varno popeljali nad zeleno razkošje. Izbirate lahko med štirimi vzletišči. Vsa so na privlačnih lokacijah in v bližini planinskih postojank.

Prvo vzletišče je na Sveti Planini, dober tisočak nad morjem, na nekdanji deželni meji Kranjske in Štajerske. Dva sta tudi cilja: na štajerski strani je to skrajni severni rob mesta Trbovlje, na kranjski pa površine rekreacijskega parka Ruardi v Zagorju.

Na Sveti Planini je še drugo vzletišče, od prvega pomaknjeno v severovzhodni smeri, zato tudi nosi ime jadralsko ime Sveta Planina-severovzhod. Poleti od tu se končajo na skrajnem severnem robu Trbovelj, kjer pristajajo tudi helikopterji.

Prav tako dobrih tisoč metrov nad morjem leži vzletišče na Mrzlici, v bližini ene najbolj obiskanih zasavskih planinskih postojank. S padalom se boste tudi tokrat spustili v mesto Trbovlje in stopili na trdna tla na prej omenjenem pristajališču, druga možnost pa je pristanek v Čečah, naselju na prevalu med hrastniško in trboveljsko občino.

Četrto vzletišče je na dobrih devetsto metrov visokem vrhu smučišča Rajska dolina pod Kalom. Možni pristajališči pa sta južno ležeče mesto Hrastnik, kjer se potovanje končan na športnem igrišču, ali bolj vzhodno ležeča Brnica, naselje, ki se je že zlilo z Dolom pri Hrastniku.

Priponke

e_padalstvo_e.pdf PDF datoteka (0 Bytes)

Foto galerija

« Pustolovsko Zasavje

Interaktivni zemljevid Zasavja

Poiščite nekatere najbolj zanimive lokacije v Zasavju.