Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in
boljše delovanje strani. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
10 julij 2013

Slikarska kolonija Izlake-Zagorje

V sredo, 10. julija 2013, se bo v Zagorju ob Savi začelo srečanje slikarjev 50. Slikarske kolonije Izlake-Zagorje. Umetniki in umetnice bodo imeli atelje v stekleni dvorani Delavskega doma Zagorje, bivali pa bodo v gostišču Kum, kjer se bodo v nedeljo tudi zbrali. Ustanoviteljica in finančna podpornica kolonije je Občina Zagorje ob Savi.

Kolonija bo, kot je to običajno, trajala deset dni.

Kolonija deluje neprekinjeno od leta 1964. Pobudo zanjo je dal  domači slikar Tone Leskovšek, pri realizaciji pa so mu moralno in organizacijsko pomagali slikarji Milan Rijavec, Ivo Seljak Čopič, Franc Kopitar, Društvo slovenskih likovnih umetnikov in druge organizacije ter posamezniki in takratni zagorski župan Dušan Kolenc.

Predsednik sveta kolonije je že naslednje leto (1965) postal prof. Nande Razboršek, ki je to ostal do leta 2005. Zdaj je predsednica Sveta Slikarske kolonije Izlake-Zagorje Eleonora Kramar. Umetniški vodja kolonije je akademski slikar Nikolaj  Beer.

Po uspešnih 49-tih letih kolonija še vedno deluje z nekdanjim elanom; nekateri pravijo, da je postala kultna, da je raziskovalci likovnega dogajanja pri nas ne morejo več prezreti.

Vljudno vas vabimo, da se v dneh med 10. in 20. julijem oglasite v gostišču Kum ali v Delavskem domu Zagorje, kjer bomo skupaj s slikarji in vami odkrivali slikarske, človeške in druge resnice. Zato vam pošiljamo bivalni in delovni program Slikarske kolonije Izlake-Zagorje.

Tako kot je zanimiv izbor slikarjev v letošnji koloniji, so takšna nedvomno tudi njihova razmišljanja o takšni obliki, slikarskih iskanjih in še marsičem. Letos bodo z nami:

1.      Mirsad Begić, Ljubljana

2.      Herman Gvardjančič, Škofja Loka

3.      Mira Ličen Krmpotič, Piran

4.      Lojze Logar, Izola

5.      Agata Pavlovec, Železniki

6.      Uroš Potočnik, Šoštanj

7.      Aleš  Sedmak, Koper

8.      Rudi Skočir, Rovte

9.      France Slana, Ljubljana

10.  Jože Slak, Mirna Peč

11.  Franco Vecchiet, Trst          

Posebej pa bi vas radi povabili na okroglo mizo, javni in neformalni pogovor o petdesetih delovnih srečanjih in pomenu slikarskih kolonij v likovni umetnosti, ki bo potekala na terasi Delavskega doma Zagorje v petek 12. julija, od 20. ure dalje. Uvodno besedo bo imel Milček Komelj.

In še drugo posebno obvestilo. V petek, 19. julija, vas od 12. ure dalje vabimo na priložnostno razstavo likovnih del v Stekleni dvorani Delavskega doma Zagorje.

Pridite, prepričajte se in povejte Sloveniji, da smo še vedno tu.

Bodite na naši strani, ker je biti tu barvito zanimivo.

V pozdrav kulturnemu poletju v Zagorju,

Nikolaj Beer,                                                       Eleonora Kramar,

umetniški vodja SKI                                           predsednica sveta SKI Zagorje

»Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007 – 2013, razvojne prioritete: Povezovanje naravnih in kulturnih potencialov, prednostne usmeritve: Dvig konkurenčnosti turističnega gospodarstva.«

                                  

Foto galerija

Kulturno društvo slikarska kolonija Izlake - Zagorje
Cesta 9. avgusta 1, 1410 Zagorje ob Savi
+386 (0)41 489 305, +386 (0)3 56 64 171
info@kulturnidom-zagorje.si
Uradna spletna stran

« Prireditve

Interaktivni zemljevid Zasavja

Poiščite nekatere najbolj zanimive lokacije v Zasavju.